Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Vai Kristovskis ar meliem cenšas bruģēt ceļu uz Rīgas domi?
Publicēts 13. maijā, 2009.
Pirms neilga laika vairākos medijos tika publicēts mans viedoklis - "Kristovskis atzīstas apzinātā Rīgas piemēslošanā." Jāsaka godīgi, ka šī publikācija izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā, to pārpublicēja vairāki interneta un drukātie mediji. Un ne bez pamata. Šobrīd, sekojot Kristovska piemēram, uz sabiedriskā transporta pieturām Rīgā parādījušās "Rīcības partijas" uzlīmes, kuras tās atbalstītāji cenšas uzlīmēt tieši virsū Kristovska uzlīmēm. Te gandrīz vai jājautā, kura partija būs nākamā, kas ķersies pie sienu apķēpāšanas?

Bet laikam neko darīt, tāda ir mūsu nākamo domnieku politiskā kultūra. Ceram tikai uz tiesībuzraudzības iestādēm, kas neatstās šo faktu bez ievērības.

Taču, ja tas viss aprobežotos tikai ar uzlīmēm, tā vēl būtu pusbēda. Vislielākās manas bažas izraisa fakts, ka politiķi, konkrēti - Pilsoniskā Savienība (PS), ir gatava atklāti melot saviem vēlētājiem, lai tādā veidā acīmredzot kaut nedaudz "notušētu" uzlīmju nesmukumu. Tas, manuprāt, ir pilnīgi nepieņemami un par šiem meliem partijai ir jāsaņem publisks nosodījums.

Bet par visu pēc kārtas. Proti, šodien PS ir izplatījusi medijiem savu viedokli, ka "...Partija uzskata, ka neatļautās vietās aģitācijas materiālus izlīmējuši partijas atbalstītāji - partijas Rīgas mēra kandidāta Ģirta Valda Kristovska vēlēšanu kampaņas komanda ir izsūtījusi rīdziniekiem 160 000 uzlīmju. PS aicina rīdziniekus nelīmēt izsūtītās uzlīmes „Rīgas birokrātiem armijas disciplīnu”. Divas dienas pirms vēlēšanām Pilsoniskā savienība (PS) plāno sarīkot talku, lai novāktu savus reklāmas materiālus Rīgas ielās." Tātad partija rīkojot talku, vēl cer iegūt papildus punktus vēlētāju acīs. Tā sacīt, no "defekta" panākt "efektu".

Bet tagad par meliem. Tikai divi jautājumi. Ja 30. aprīļa LNT raidījumā "900 sekundēs" pats partijas vadītājs Kristovskis atzīstas, ka sienu un atkritumu tvertņu aplīmēšana ir viņa partijas reklāmas kampaņas sastāvdaļa, tad ar kādām tiesībām šobrīd PS cenšas vainu novelt uz saviem atbalstītājiem? Vai tā nav nekaunība augstākajā mērā?

Un otrs jautājums. Kā PS vadošais aparāts var pamatot faktu, ka uzlīmes uz visiem sētu stūriem un atkritumu urnām tika salīmētas pašās aprīļa beigās, bet Rīgas iedzīvotājiem pastkastēs tās tika iemestas tikai maija sākumā? Kā t.s. "partijas atbalstītāji" fiziski varēja salīmēt šos papīrīšus, kuru tiem vēl nebija?

Mans aicinājums PS vadībai ir seigšus atzīt savu kļūdu un atvainoties Latvijas sabiedrībai un it īpaši partijas atbalstītājiem, kurus tā, cenšoties bruģēt Kristovskim ceļu uz Rīgas domi, ir padarījusi par bez vainas vainīgiem.

Komentāri (1)
interneta pieslēgums jurmalā: Laikam viņš tev ļoti nepatīk ::))
23/12/2009 15:33
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: