Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Kristovskis atzīstas apzinātā Rīgas piemēslošanā
Publicēts 2. maijā, 2009.
Virsrakstā paustais apgalvojums ir smags apvainojums iepriekš cienītam un ieredzētam Rīgas mēra kandidātam Ģirtam Valdim Kristovskim no Pilsoniskās Savienības (PS). Taču, ja tas atbilst patiesībai, vai kādam ir tiesības no sabiedrības to slēpt?

Pirms pāris dienām uz Rīgas namu sienām, notekām un atkritumu urnām un pat uz uzņēmumu izkārtnēm parādījās militārā maskēšanās stilā ieturētas uzlīmes ar uzsaukumu "Rīgas birokrātiem armijas disciplīnu!", kas precīzi atbilst PS priekšvēlēšanu sauklim pašvaldības vēlēšanās.

Ziniet, pirmā doma to visu redzot bija, ka Kristovska politiskie konkurenti izvēlējušies rafinētu PS nomelnošanas gājienu, tādā veidā diskreditējot "sienu apcūkotāju partiju" vēlētāju acīs un pat tīri subjektīvi radās pirmās versijas, kuras partijas vai to jaunatnes organizācijas tās varētu būt. Visi jau mēs zinām kurām partijām jaunatnes organizācijas tās aktīvākās...

Taču visīstāko šoku un vilšanos es piedzīvoju noklausoties 30. aprīļa LNT "900 sekundēs" paša Kristovska atzīšanos, ka sienu un atkritumu tvertņu aplīmēšana ir viņa partijas reklāmas kampaņas sastāvdaļa.

Raidījumā uz politiskā oponenta Andra Ārgaļa (TP) teikto: "... tas, ka ievērojami Pilsoniskās Savienības cilvēki braukā pa Rīgas ielām un uz visiem stabiem un atkritumu urnām līmē uzlīmes liecina, ka partijai nav savas nostādnes un sajēgas par pilsētas tīrību un kārtību", pats Kristovskis pilnīgi mierīgi, it kā kaut ko pašu par sevi saprotamu, šādu savas partijas biedru rīcību skaidro: "Tāpēc arī dažkārt šajā situācijā kādā tas ir, rīdziniekiem ir jāpievērš uzmanība ar netradicionālām metodēm un tas tā ir." Vai tiešām šādi var runāt nobriedis politiķis? Starp citu, par visu citātu atbilstību oriģinālam ikviens var pārliecināties portālā TvNet sadaļā Online TV.

Man palika kauns par Kristovski. Būtu viņš vismaz nosarcis un atvainojies vai, sliktākajā gadījumā, saprotot savu kļūdu, vismaz melojis, bet šāda Rīgas mēra kandidāta attieksme vienkārši liecina, ka neatļauta reklāma (vides reklāmai taču nepieciešama Rīgas domes atļauja un namīpašnieka piekrišana) un pilsētas piemēslošana Kristovskim šķiet gluži pašsaprotama. Tad nu rodas gluži loģisks jautājums, ja konkrētajam kandidātam ir šāda izpratne (pareizāk sakot - tās trūkums) par tiesiskumu un kārtību, ko tikai viņš visu nevar "sastrādāt" nonākot pie varas!

Starp citu, varbūt KNAB varētu sniegt savu vērtējumu situācijai, kad konstatēta neatļauta (nesaskaņota) priekšvēlēšanu aģitācija un partijas līderis ir to publiski atzinis. Vai arī citām partijām, ņemot vērā šo precedentu, tiks atļauts aplīmēt māju sienas un sabiedriskā transporta pieturas?


Komentāri (3)
prkaija: cūka tas kristovskis!!!!!!!!!
03/05/2009 10:50
Nu Bet: Malacis, "Ritiņ", esi papūlējusies, kā skatos. Kā izskatās Tev ir tāds peRRRsonisks naidiņš uz Kristovski. Es jau arī māku sakopēt savus komentārus un savus komentārus sakopēt visur, kur tik katram muļķim, kas sevi iztēlojas par ģēniju, publicēties. Bet... Pati jau ar piedrazo interneta ar savu mietpilsonisko spamu :D
06/06/2009 00:00
interneta pieslegums jurmala: baigais rupucis!!
23/12/2009 15:32
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: